De Bevalgids

De Bevalgids

Deze praktische zwangerschapscursus, ontwikkeld door Marieke, is een unieke combinatie van medische kennis, praktische informatie en een vleugje hypnobirthing. Volgens ons het beste van alle facetten.
Tijdens deze cursus staan jij, je partner en de zwangerschap centraal. Het is geen standaard pufcursus, maar een voorbereiding op de bevalling en ook op het aankomend ouderschap. We zullen je technieken aanleren voor de bevalling vanuit de hypnobirthing, bijvoorbeeld de ademhaling, positieve gedachten, etcetera. Maar ook alle praktische aspecten zullen worden belicht: wat gebeurt er tijdens een bevalling, wat moet je regelen?
We zorgen ervoor dat alle vragen over de zwangerschap, bevalling en ook het kraambed beantwoord worden en dat jullie als team een zo goed mogelijke start krijgen. Juist na je zwangerschap en bevalling begint het nieuwe avontuur, terwijl daar weinig aandacht aan wordt geschonken. Ook voor je partner, wat houdt het ouderschap in en wat gebeurt er ná de bevalling. Hoe kan hij je ondersteunen tijdens de zwangerschap, bevalling en daarna.
Het is een cursus met juist praktische informatie die er voor zorgt dat jullie meer vertrouwen in elkaar, de zwangerschap en de bevalling krijgen. Welke keuzes kun je zelf maken? Wat kun je verwachten in welke situatie? Kortom een goede voorbereiding om al eens na te gaan denken wat jullie wensen zijn.

Praktische informatie

In één avond krijg je alle info die je nodig hebt voor je bevalling. De cursus wordt gegeven op het Geboortecentrum Baarn. Ook als je in EembruggeEemnesEemdijk of Lage Vuursche woont zit je bij ons op de goede plek, deze plaatsen liggen allemaal op kleine afstand. Tijdens de cursus zul je informatie op papier mee krijgen die je later kunt gebruiken bij bijvoorbeeld je bevallingsplan of tijdens je kraamperiode.

Kosten

€ 99,- (dit wordt vaak vergoed door je verzekering, kijk dit zelf even na)

Wanneer

De eerstvolgende cursus  zal op 22 mei 2024 gegeven worden. De avond start om 19.00 en duurt ongeveer 2 uur. Als er minder dan twee aanmeldingen zijn, wordt de avond geannuleerd.

Aanmelden

Wil je je voor deze cursus aanmelden, mail dan even naar: info@geboortecentrumbaarn.nl.

Scroll naar boven