Kraamcentrum Baarn

Kraamcentrum Baarn

Bij Geboortecentrum Baarn vind je alles onder één dak en ook voor kraamzorg kun je bij ons terecht. Hieronder alle informatie die je nodig hebt en je kunt je hier inschrijven.

Professionele kraamzorg & warme betrokkenheid

De eerste week van jullie samen als nieuw gezin heeft iedereen in Nederland recht op kraamzorg. Wij bieden onze eigen kraamzorg met Kraamcentrum Baarn, zodat we zeker weten dat het je aan niets ontbreekt tijdens deze belangrijke en bijzondere week. Kraamzorg is een belangrijk onderdeel van de periode van het krijgen van een kind en wij verlenen dit met veel deskundigheid, inzet en plezier. Goede kwalitatieve zorg en warme betrokkenheid bij de gezinnen, dat is Kraamcentrum Baarn.

Onze kraamzorg

Iedereen in Nederland heeft recht op kraamzorg. Kraamzorg houdt in dat moeder en kind thuis de verzorging, begeleiding en ondersteuning krijgen die nodig is. Onze kraamverzorgende richt zich in het bijzonder op de zorg voor jou en je baby. Daarnaast neemt ze de zorg voor de andere gezinsleden op zich. Ze geeft instructies, advies en voorlichting, draagt zorg voor goede hygiëne en een aantal basis huishoudelijke taken. Onze kraamverzorgende kijkt naar wat er in jouw situatie aan de hand is, zodat zij ook de verloskundige / huisarts goed kan informeren over het verloop van het kraambed. Ze zorgt ervoor dat je na afloop van de kraamtijd de verzorging van je kindje vol vertrouwen kunt voortzetten.

Echt een fantastische kraamhulp gehad van jullie ❤️. Het was ook erg nodig en heeft ons echt een goede start gegeven.


Mantelzorg

Onze kraamverzorgende doet de basis huishoudelijke taken die direct te maken hebben met de zorg voor jou en je baby. Voor de éxtra huishoudelijke taken, die de kraamvrouw tijdelijk niet zelf kan doen, wordt de mantelzorg ingeschakeld. Met mantelzorg bedoelen we de hulp die we vrijwillig aan elkaar geven en die we krijgen van de partner, familie of vrienden. Het is belangrijk dat je zelf tijdig afspraken maakt over de mantelzorg binnen je eigen omgeving voor de periode na de bevalling.

 

 

 

 

 

Ontvang de zorg die bij jou past

Als alles bij de bevalling goed verloopt ontvang je kraamzorg met een basis-omvang van 49 uur. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kunnen daar uren bij komen of af gaan. De kraamzorg wordt afgestemd op wat jij en jouw kindje écht nodig hebben in de kraamtijd. Om dat te bereiken ontwikkelden diverse organisaties een landelijk indicatieprotocol kraamzorg; een handleiding waarmee alle kraamzorgaanbieders, verloskundigen en verzekeraars in het hele land op dezelfde manier bepalen welke kraamzorg nodig is.

Welke zorg heb je nodig?

Op drie momenten wordt gekeken welke kraamzorg nodig is: bij de intake, op de dag van, en drie of vier dagen na de bevalling. 

• De intake
De intaker kraamzorg beoordeelt de noodzakelijke inhoud van de kraamzorg; wat is nodig voor jou en je kindje? Wij plannen met jou een intakegesprek tussen de 26 en 34 weken zwangerschap. Tijdens dit gesprek bespreken wij jouw wensen en vragen, en geven we informatie over de kraamzorg.

• Op de dag van en drie of vier dagen na de bevalling
Maar niet alles is vóór de bevalling bekend. Daarom wordt ook op twee andere momenten gekeken welke zorg geboden moet worden. Dat gebeurt op de dag van de bevalling én op de derde of vierde dag erna. Jouw verloskundige en kraamverzorgende doen samen deze tweede en derde inschatting. Als het nodig is, wordt de geboden zorg aangepast aan de nieuwe zorgvraag.

De kosten

Kraamcentrum Baarn is aangesloten bij elke verzekering, met AGB-code 33006297. We maken ook deel uit van Geboortezorgplus Nederland. De AGB-code is wat je doorgeeft aan je verzekeraar (van de moeder), wanneer je hen meldt bij ons de kraamzorg af te willen nemen. Je kunt dan ook meteen een kraampakket aanvragen. Elke kraamzorgorganisatie is verplicht een vaste eigen bijdrage te hanteren, waarvan de hoogte ieder jaar opnieuw wordt vastgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid. Wanneer je aanvullend verzekerd bent krijg je een gedeelte van de eigen bijdrage vergoed. Informeer hiernaar bij je verzekeraar. De kosten worden door ons rechtstreeks met de verzekeringsmaatschappij afgehandeld, met uitzondering van de eigen bijdrage. Hiervan ontvang je van ons een factuur.

Inschrijven

Je kunt je hier inschrijven. Je kunt dan ook bijzonderheden en/of wensen doorgeven. Zodra jouw inschrijving verwerkt is, ontvang je een bevestiging.  Als je in Baarn, EembruggeEemnesEemdijk of Lage Vuursche woont zit je bij ons op de goede plek, dat valt allemaal binnen ons werkgebied.

 

 

 

Eén kraamverzorgende tijdens jouw kraamtijd

Wij streven ernaar dat de zorg de gehele kraamperiode door dezelfde kraamverzorgende wordt gegeven. Er verandert immers al genoeg!

Professionele begeleiding en vakmanschap

Al onze kraamverzorgenden hebben een gedegen, professionele opleiding gevolgd en bieden kraamzorg van zeer hoge kwaliteit.

Goede samenwerking met jouw verloskundige

Kraamcentrum Baarn heeft een goede samenwerking met jouw verloskundige. We werken volgens hetzelfde regionale beleid en door de intensieve samenwerking zijn we goed op elkaar ingespeeld. Dit levert voor jou de beste kraamzorg op.

Assistentie bij de bevalling

Bij de thuisbevalling is onze kraamverzorgende aanwezig als assistente van de verloskun-dige. Na de geboorte verzorgt ze jou en je kindje.

Borstvoeding

Wij erkennen het belang en de gezondheids-winst van borstvoeding voor het kind en informeren en stimuleren de (aanstaande) moeder op allerlei wijze borstvoeding te geven. Het borstvoedingsbeleid van onze organisatie is volledig ingericht op de vijf standaarden ‘Baby friendly’ zoals vastgesteld door WHO/ Unicef.

Privacy

Kraamzorg is een zeer persoonlijke vorm van zorgverlening. We gaan zeer zorgvuldig om met je persoonsgegevens.

Scroll naar boven