Lactatiekundige

Een lactatiekundige kan je helpen bij problemen rondom de borstvoeding. Borstvoeding is iets natuurlijks en fijn als alles goed verloopt. Toch blijkt het geven van borstvoeding niet altijd iets wat vanzelf gaat. Naast het oefenen is het vaak heel fijn om te kunnen sparren met iemand die je adviezen kan geven als het niet helemaal gaat zoals je zou willen. Ook tijdens je zwangerschap kun je gebruik maken van een lactatiekundige. Zo kun je goed voorbereid van start gaan met de borstvoeding.

De lactatiekundige van Geboortecentrum Baarn kan je helpen bij al je problemen rondom borstvoeding. Wie ben ik

Ik ben Agnes Dercksen, lactatiekundige. Daarnaast ook verpleegkundige met jaren ervaring op de kraam-/verloskunde afdeling en nu werkzaam als Jeugdverpleegkundige (0-12 jaar). Dit doe ik met veel plezier. Ik word gelukkig als ik iets kan betekenen voor een ander en mijn kennis kan overdragen.

Consult

Indien je tegen problemen aanloopt, kun je altijd contact met mij opnemen via een aanvraag per mail. Ik streef ernaar je binnen 24 uur terug te bellen en een afspraak in te plannen. Sommige vragen kunnen telefonisch worden behandeld. Echter is het vaak beter om een afspraak in te plannen bij jullie thuis. Tijdens een consult zal ik, afhankelijk van je vraag, een voedingsmoment bij je thuis observeren. Daarnaast geef ik praktische adviezen en uiteraard kan ik antwoord geven op al je vragen. Een consult duurt meestal rond de 60-75 minuten. Redenen voor een consult kunnen o.a. zijn:

 • Pijn tijdens het voeden;
 • Problemen met aanleggen;
 • Onvoldoende of juist een te grote melkproductie;
 • Onvoldoende groei in gewicht;
 • Borstontsteking;
 • Problemen met kolven;
 • En andere zaken waar je tegenaan loopt.

Tarieven

 • Consult; 130,- inclusief verslag en 1 week nazorg via bellen/whatsapp*
 • Zwangerschapsconsult; 110,- inclusief verslag *
 • Telefonisch consult; 15,- eerste 10 minuten, daarna 1,- per minuut

*In weekenden en feestdagen geldt een toeslag van 25%

Kijk hier of jouw verzekering ook lactatiekundige zorg vergoedt.

Afspraak maken

Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken. Lukt dat niet, kun je altijd mailen naar lactatiekundige@geboortecentrumbaarn.nl. Mijn werkgebied ligt over het algemeen rond de plaatsen Baarn, Eembrugge, Eemdijk, Eemnes, Lage Vuursche en Soest.

  Klachtenprocedure

  Mocht je niet tevreden zijn over mijn verleende zorg, sta ik altijd open om hierover in gesprek te gaan en samen op zoek te gaan naar een passende oplossing. Mochten we hier niet uitkomen, dan is het uiteraard mogelijk om een klacht in te dienen. Ik ben hiervoor aangesloten bij Solopartners. Onderstaand kun je het klachtenreglement inzien en bovendien een stroomschema wat te doen bij een klacht.

  Contactgegevens

  Lactatiekundigepraktijk Agnes Dercksen
  Plantage 3
  3742DL BAARN

  KvK: 73138886
  NVL: 77017
  IBCLC: L-132165
  Btw-nummer: NL161645938B01
  IBAN: NL50 KNAB 0503 7017 69
  AGB-registratie: 90069846

  Scroll naar boven