Littekenbehandeling

Behandeling na Keizersnede en Striae behandeling

Na de bevalling ligt de focus op je baby, maar vergeet jezelf niet! Je lichaam heeft veel doorstaan, vooral bij een keizersnede. Behandel je litteken om het soepeler te maken of te vervagen, en dit geldt ook voor striae. Littekens kunnen trekkerig of gevoelloos zijn, of je huid kan eroverheen hangen. Behandelingen kunnen helpen met deze symptomen en bieden voordelen zoals het verbeteren van de elasticiteit van de huid en het verminderen van zichtbaarheid van littekens en striae.

"Je keizersnede litteken kan diverse klachten veroorzaken, zoals trekkerigheid, overhangende huid, verklevingen, opgezette buik, schouderpijn, jeuk en gevoelloosheid. Behandelingen bieden voordelen zoals het verstevigen en gezonder maken van de huid, het bevorderen van de elasticiteit, het losmaken van verklevingen, het verminderen van striae en littekenzichtbaarheid, het stimuleren van doorbloeding, het bevorderen van collageenherstel en het helpen bij huidherstel na trauma."

 Wat wij voor jou kunnen betekenen

Bij een keizersnede behandeling bekijken wij jouw litteken goed en gaan vanuit daar verder. De behandeling verschilt per persoon en per keer. Gaan we alleen masseren? Of tapen we jouw litteken in? Pakken we de cups erbij of gaan we beginnen met moxa? Je bent welkom vanaf +- 6 weken na jouw keizersnede. De wond moet dicht zijn! Tijdens de eerste behandeling kijken we naar jouw wensen en in hoeveel behandelingen we jouw gewenste resultaat kunnen behalen. Bij iedere vrouw is het litteken na een keizersnede namelijk anders en pakken wij dus ook anders aan. Tijdens de behandeling krijg je tips hoe je thuis het beste verder kunt gaan en hoe je je litteken het beste kan verzorgen en/of masseren. Zo kan je er ook zelf voor zorgen dat je huid mooi herstelt. Jouw lichaam verdient het beste!

Kosten

Behandeling 30 min € 37,50
Behandeling 60 min € 75

Wie doet het?

De littekenbehandelingen worden gedaan door Herjolijn; misschien ken je haar van zwangerschapsyoga, zwangerschapsmassage, cursus babymassage of heb je haar als kraamverzorgster gehad. Als je eraan toe bent, neem dan contact met haar op, dan helpen we je heel graag. Je kunt haar mailen op herjolijn@kraamcentrumbaarn.nl.

Scroll naar boven