"Onwijs fijne praktijk. De dames zijn zeer kundig en heel meegaand. Je kan er met al je vragen terecht. Ik zou iedereen aanraden die zwanger is hier naar toe te gaan. Fijne en vooral persoonlijke begeleiding tijdens en na de zwangerschap. De Centering was ondanks de corona ook een succes. Bedankt ook namens onze kleine man."

 

Je bent zwanger! Van harte gefeliciteerd, we zijn er graag om je te helpen en bij te staan in deze spannende en leuke tijd. Of je nu zwanger bent van je eerste kindje of van de achtste, elke keer is het weer mooi. Weet dat je altijd bij ons terecht kan voor vragen, cursussen, echo’s of andere ondersteuning.

Na de eerste positieve test plannen we graag een afspraak met je in, dit kan zonder verwijzing van de huisarts. Klik hier om direct een afpraak te maken. Deze eerste afspraak plannen we in rond de zwangerschapsduur van ongeveer 7 weken (dit is gerekend vanaf de eerste dag van jouw laatste menstruatie).

Intake

Tijdens de intake zullen we elkaar beter leren kennen. Wij willen veel van je weten om te zien of er bijzonderheden zijn en of wij mogelijk al zaken voor je kunnen regelen. De gezondheid van beide ouders, maar ook van familie komt ter sprake. Ook zullen we veel vertellen over wat je kunt gaan regelen, eventueel extra testen die mogelijk zijn en natuurlijk wie wij zijn en wat we voor je kunnen betekenen.

Echo

Ook zullen we een echo maken. De echo is bedoeld om het hartje te zien kloppen, de zwangerschapsduur te berekenen en om te zien of het 1 of 2 kindjes zijn. Vaak is dit een enorm mooi moment en neem daarvoor dan ook de aanstaande andere ouder of iemand anders mee waar je dit samen mee wilt doen. Natuurlijk krijg je na afloop de foto mee van de baby.

Controle

Na dit eerste gesprek kom je regelmatig weer terug bij ons op de praktijk. Tijdens alle controles zullen we jouw bloeddruk meten, vragen beantwoorden en natuurlijk de groei van jouw buik in de gaten houden. Op sommige momenten wordt dit aangevuld met een echo. We luisteren altijd naar de hartslag van de baby.

Wij hebben een schema dat afgestemd is op onze ervaring, maar zullen deze samen met jou doorlopen en aanpassen waar nodig. Je kunt bij ons kiezen om individueel de controles te volgen of om dit in groepsverband te doen, de Centering Pregnancy. Ook is het mogelijk om pretecho's te laten maken.

Gedurende je zwangerschap krijg je steeds de gepaste informatie die op dat moment nodig is. Denk bijvoorbeeld aan de bezoeken bij ons voor de prenatale screening (NIPT, 13 en 20 wekenecho),  je aanstaande bevalling en je eigen bevallingsplan. In het begin zal er meer tijd tussen de afspraken zitten, aan het einde van je zwangerschap kom je elke week. Als je het fijn vindt om ook in het begin vaker te komen, geef dit gewoon aan. Je bent bij ons ook altijd welkom om even naar het hartje te komen luisteren. Daarnaast organiseren we voorlichtingsavonden om je voor te bereiden op de bevalling.

Het belangrijkste is dat je jouw zwangerschap kunt beleven op jouw manier en dat wij er zijn om vragen of twijfels te bespreken en weg te nemen. Samen gaan we ervoor om van jouw zwangerschap en bevalling een mooie ervaring te maken.

"Wij hebben een prachtige dochter die bij Marieke geboren is. Zeer vakkundig en niets is te veel. Helaas ook een kindje verloren, maar juist hierbij heel veel steun ervaren en veel liefde. Geen twijfel over dat wij altijd weer voor deze verloskundige zouden kiezen in welke situatie dan ook! Ben je zwanger, dan ben je hier in hele goede handen. Wij hopen snel weer naar deze verloskundige te mogen komen!"

Geboortecentrum

Wij hebben bij ons op het Geboortecentrum in Baarn veel meer expertise in huis dan alleen verloskunde. Om je goed voor te bereiden op alles wat komen gaat zijn er voorlichtingsavonden, over de bevalling en over borstvoeding. We hebben een  praktische zwangerschaps-/bevalcursus ontwikkeld: De Bevalgids. Ook werken we samen met een fysiotherapeut, zodat je indien nodig gebruik kunt maken van fysiotherapie.

Ook voor diverse cursussen kun je bij het Geboortecentrum terecht. Kies vooral wat jou aanspreekt en wat bij je past. We zullen dit ook nog eens persoonlijk met je bespreken als je langs komt. Soms wordt een cursus vergoed door je verzekering, vraag dit zeker even na.

Na de bevalling kun je bij ons terecht voor kraamzorg, een lactatiekundige, anticonceptie en ook kun je via ons babyreflexologie en babymassage doen. We organiseren ook dates met andere ouderss van pasgeboren baby's en één van ons: het oudercafé.

Zie hieronder de verschillende mogelijkheden en lees rustig verder. Ook als je in Eembrugge, Eemnes, Eemdijk of Lage Vuursche woont zit je bij ons op de goede plek, dat valt allemaal binnen ons gebied.

"Beide zwangerschappen super begeleid. De eerste helaas niet bij het Geboortecentrum af kunnen maken maar bij de tweede ook tijdens de bevalling super begeleid door Marieke :). Hier staan ze altijd voor je klaar! Mijn mailtjes werden zelfs midden in de nacht nog beantwoord en met zijn drietjes vormen ze een leuk team met brede kennis waardoor je voor alles bij ze terecht kan (incl. 20 weken-echo’s, lactatiekundige zorg en nog veel meer). Ga zo door toppers!"

 

Scroll naar boven