Je bent zwanger! Van harte gefeliciteerd, we zijn er graag om je te helpen en bij te staan in deze spannende en leuke tijd. Of je nu zwanger bent van je eerste kindje of van de achtste, elke keer is het weer mooi. Weet dat je altijd bij ons terecht kan voor vragen, cursussen, echo’s of andere ondersteuning.

Na de eerste positieve test plannen we graag een afspraak met je in, dit kan zonder verwijzing van de huisarts. Klik hier om direct een afpraak te maken. Deze eerste afspraak plannen we in rond de zwangerschapsduur van ongeveer 7 weken (dit is gerekend vanaf de eerste dag van jouw laatste menstruatie)

Intake

Tijdens de intake zullen we elkaar beter leren kennen. Wij willen veel van je weten om te zien of er bijzonderheden zijn en of wij mogelijk al zaken voor je kunnen regelen. De gezondheid van beide ouders, maar ook van familie komt ter sprake. Ook zullen we veel vertellen over wat je kunt gaan regelen, eventueel extra testen die mogelijk zijn en natuurlijk wie wij zijn en wat we voor je kunnen betekenen.

Echo

Ook zullen we een echo maken. De echo is bedoeld om het hartje te zien kloppen, de zwangerschapsduur te berekenen en te zien of het 1 of 2 kindjes zijn. Vaak is dit een enorm mooi moment en neem daarvoor dan ook de aanstaande andere ouder of iemand anders mee waar je dit samen mee wilt doen. Natuurlijk krijg je na afloop foto mee van de baby.

Controle

Na dit eerste gesprek kom je regelmatig weer terug bij ons op de praktijk. Tijdens alle controles zullen we jouw bloeddruk meten, vragen beantwoorden en natuurlijk de groei van jouw buik in de gaten houden. Op sommige momenten wordt dit aangevuld met een echo. We luisteren altijd naar de hartslag van de baby.

Wij hebben een schema dat afgestemd is op onze ervaring maar zullen deze samen met jou doorlopen en aanpassen waar nodig. Je kunt bij ons kiezen om individueel de controles te volgen of om dit in groepsverband te doen, de Centering Pregnancy. (link invoegen)

Naarmate je zwangerschap langer duurt, krijg je steeds de gepaste informatie van ons die op dat moment nodig is. Denk bijvoorbeeld aan de 20 weken echo, bloedprikken, de aanstaande bevalling en jouw eigen bevallingsplan. In het begin zal er meer tijd tussen de afspraken zitten en op het einde van jouw zwangerschap kom je elke week. Als je het fijn vindt om vaker te komen, geef dit aan of kom zonder afspraak tijdens ons inloopspreekuur op de woensdagmiddag tussen 15.00 en 15.30 uur.

Het belangrijkste is dat je jouw zwangerschap kunt beleven op jouw manier en dat wij er zijn om vragen of twijfels te bespreken en weg te nemen. Samen gaan we ervoor om van jouw zwangerschap en bevalling een mooie ervaring te maken.

Geboortecentrum

Wij hebben bij ons op het Geboortecentrum veel meer expertise in huis dan alleen verloskunde. Bijvoorbeeld fysiotherapie of een lactatiekundige. Mocht het nodig zijn, kunnen we ook met hen eens overleggen voor uitgebreidere zorg. Zie hieronder ook de verschillende mogelijkheden en lees rustig verder.

Ook voor diverse cursussen kun je op het Geboortecentrum terecht, kies vooral wat je aanspreekt en wat bij jou past. We zullen dit ook nog eens persoonlijk met je bespreken als je langs komt. Soms wordt een cursus vergoedt door jouw verzekering, vraag dit zeker eens na.

Scroll to top