De eerst 6 weken na de bevalling heet de ‘kraamtijd’. In deze periode moeten je baby en jij herstellen van de geboorte, vooral in de eerste week, die 'kraambed' wordt genoemd. Hier begint het echte avontuur en natuurlijk zijn wij er ook om jullie te ondersteunen bij alle vragen. Als je, om welke reden dan ook, in je zwangerschap onder controle was van de gynaecoloog, kun je ons alsnog bellen om je kraambed te komen begeleiden. Wij doen dit heel graag.

Kraamzorg

Elk nieuw gezin in Nederland heeft recht op kraamzorg. Wij bieden onze eigen kraamzorg met Kraamcentrum Baarn, zodat we zeker weten dat het je aan niets ontbreekt tijdens deze belangrijke en bijzondere week. Kraamzorg is een belangrijk onderdeel van de periode van het krijgen van een kind en wij verlenen dit met veel deskundigheid, inzet en plezier. De kraamverzorgster komt die eerste week dagelijks om jullie te ondersteunen bij de verzorging van jullie kindje en natuurlijk van jullie zelf. Zij doet de controles bij moeder en kind en bij twijfel neemt zij direct contact met de verloskundigen op, zodat we van elkaar op de hoogte zijn en altijd extra kunnen komen of meedenken.

Ook als verloskundigen komen we meerdere keren in de kraamweek bij jullie langs. We zijn altijd in de buurt, dus als je ons vaker nodig hebt, dan zijn we er ook. We kijken samen met jullie hoe vaak wenselijk is dat we langskomen. Op het moment dat we langskomen, beantwoorden we vragen en houden we alle controles van de kraamzorg in de gaten. Samen met jullie en de kraamverzorgster, passen we eventueel een plan aan.

Consultatiebureau

In de eerste week komt ook het consultatiebureau bij jullie langs om de gehoortest te doen en de hielprik screening. Hier kun je meer over lezen in onze bibliotheek.

Lactatiekundige

Borst- of flesvoeding is een eigen keuze en dit zullen we al met jullie bespreken tijdens de zwangerschap. Op het moment dat je borstvoeding geeft en het blijkt dat het niet zo lekker loopt of dat je hulp nodig hebt, neem dan contact met onze lactatiekundige Agnes Dercksen. Klik hier voor meer informatie.

Na-controle

Doordat we elkaar na 9 maanden erg goed kennen, vinden wij het geen enkel probleem als je ons na je kraamweek nog belt met vragen of twijfel. Ook als het nodig is kunnen wij langskomen of kom je bij ons langs op de praktijk. Sowieso vinden we het altijd heel fijn om elkaar nog te treffen na 6 weken op na-controle op de praktijk. Dit om alles nog eens rustig na te bespreken en deze periode samen af te sluiten. Bel ons na een week of 4 om een afspraak te maken.

Oudercafé

Eén keer per maand is er een oudercafé. Een moment samen met je baby, andere ouders en één van ons om ons je vragen te kunnen stellen, lekker te kunnen kletsen en gewoon omdat het gezellig is!

Anticonceptie

Het is ook mogelijk om bij ons langs te komen voor extra informatie over anticonceptie. Chantal en Renske zijn hierin gespecialiseerd en kunnen bijvoorbeeld ook spiralen plaatsen en controleren met een echo. Klik hieronder op de button anticonceptie voor meer informatie.

Babyreflexologie

Graag willen we jullie ook wijzen op een hele leuke cursus die je samen met je baby kan volgen vanaf 4 weken, babyreflexologie. Klik voor meer informatie op de button babyreflexologie voor meer informatie.

Babymassage

Wil je iets leuks doen met je baby? Babymassage is een hele fijne manier om tijd door te brengen met je kleintje en andere moeders te leren kennen. Je kunt met de cursus starten als je baby 6 weken oud is en tot ongeveer 9 maanden. Klik voor meer informatie op de button babymassage voor meer informatie.

 

Scroll naar boven