Anna beviel van Teije

Anna ontdekte dat ze zwanger was van haar derde kind op dag dat de terrassen weer open mochten. Dat werd geen wijn in de voorjaarszon, maar een spa. Ze beviel met 41 weken van Teije.

“De reactie van de kinderen was onvergetelijk: ze waren zo verrast en blij dat de baby er eindelijk was.”

In deze rubriek delen wij ervaringen van ouders en hun pasgeboren wondertjes. Deze maand Anna, die van haar derde kind beviel.

Zwanger! En toen…?

Heel blij natuurlijk! Het was onze derde zwangerschap. We hadden al een zoon van drie jaar en een dochter van anderhalf. Ik ontdekte in het voorjaar van 2021 dat ik zwanger was, op de dag dat – na een lange lockdown – de terrassen weer open mochten, dat werd geen wijn in de voorjaarszon, maar een spa.

Hoe is je zwangerschap verlopen?

Ik had gelukkig nauwelijks klachten. Het was wel een uitdaging om op tijd rust te nemen en te blijven sporten, omdat we al een gezin met twee kinderen hebben. Uiteindelijk heb ik tot 37 weken doorgewerkt. Met 41 weken ben ik bevallen.

Wat vond je van de kraamweek?

Het was een feestelijke week! Ik ben ‘s nachts bevallen in het Tergooi Ziekenhuis in Blaricum. Tegen de ochtend waren we alweer thuis. De reactie van de kinderen was onvergetelijk: ze waren zo verrast en blij dat de baby er eindelijk was. Tijdens de kraamweek hebben we elke dag familie en vrienden op bezoek gehad om de geboorte van Teije te vieren. We voelden ons daardoor echt verwend.

Hoe bevalt het jullie als ouders van drie jonge kinderen?

We ervaren het als een mooie nieuwe dynamiek. De oudste twee kinderen sliepen de eerste maanden minder goed en waren overdag ook wat drukker dan anders. Dat was duidelijk een gevolg van alle veranderingen. Inmiddels is Teije tien weken en hebben we allemaal onze draai gevonden. Het is wel een kwestie van organiseren, maar dat lukt ons goed. We hebben zelfs alweer tijd voor sport en samen uit eten gaan.

Welke tips wil je nog meegeven aan toekomstige ouders?

Mijn belangrijkste tip is: hou het simpel en laat je niet gek maken door alle informatie op Google. Als je zelf rustig en ontspannen blijft, dan kom je al een heel eind. Zelf heb ik veel tijd genomen om de baby te knuffelen en lekker bij me te houden. Liefde is tenslotte het belangrijkste, naast natuurlijk de juiste voeding, een schone luier en slaap.

Scroll naar boven