Romy kreeg haar tweede kindje

Deze maand kregen Romy en haar partner hun tweede kindje. Ze hadden een zware kraamweek, want hun oudste dochter werd ziek.

“De titel vader en moeder is de mooiste titel die je kan hebben als je het ons vraagt!”

In deze rubriek delen wij ervaringen van ouders en hun pasgeboren wondertjes. Deze maand Romy, die haar tweede kindje kreeg.

Zwanger! En toen…?

Vreugde dansje! Eigenlijk het eerste wat ik deed was het aan mijn man vertellen (duh) en toen jullie bellen! Marieke nam op en wist nog wie ik was, dat was zo leuk! Eén van de redenen waarom het zo fijn is bij jullie, je voelt je echt gezien.

Hoe is je zwangerschap verlopen?

De eerste 6 weken waren top, daarna 7 weken heeeel misselijk, moe en niks waard. Daarna krabbelde ik gelukkig langzaam weer op. Wel helaas de hele zwangerschap last gehad van mijn bekken en stuitje. Gelukkig kon ik daarvoor bij Kitty terecht die me even verlichtte van de pijn door heerlijke massages en oefeningen. Een tweede zwangerschap is wel pittiger dan een eerste, helemaal als je nog een kindje van 1 jaar rond hebt lopen. Rusten zit er dan niet echt in…

Wat vond je van de kraamweek?

Heftig! De kraamzorg was heel fijn, echt de liefste kraamhulp gehad; Julia. Omdat dit ons tweede kindje was wisten we gelukkig al veel en was Julia er vooral echt voor ondersteuning, dat was zo fijn. Helaas was in de kraamweek onze dochter flink ziek; de zesde ziekte. Een onschuldige kinderziekte gelukkig, maar niet eentje die je in je kraamweek wilt hebben! Heel lastig om dan je aandacht te moeten verdelen tussen je baby van 3 dagen oud en je kindje van 1 die ook graag bij mama wilt zijn. Dan is het soms echt even balen dat er geen melk uit papa zijn borsten kwam haha ;)!

Bevalt jullie nieuwe titel als vader en moeder?

Mooiste titel die je kan hebben als je het ons vraagt!

Welke tips wil je nog meegeven aan toekomstige ouders?

Vraag of accepteer hulp! Breng af en toe je kindje of baby even bij je (schoon)ouders als dat mogelijk is. Praat over je gevoelens en voel goed bij jezelf wanneer je je grens hebt bereikt. Wij hebben echt ondervonden; blije papa en mama is blije baby. En ga nog even lekker een keertje lunchen, naar de bios of uiteten vlak voordat je baby is geboren. En blijf dit ook vooral doen als jullie kindje geboren is. Zo belangrijk om ook gewoon nog man en vrouw te zijn en niet alleen maar papa en mama. En verder, geniet van elk moment want hoe cliché, het is helaas echt zo: ze groeien veel te snel.

Scroll naar boven