Zo noem je de eerste week van jullie samen als nieuw gezin. Hier begint het echte avontuur en natuurlijk zijn wij er hier ook om jullie te ondersteunen bij alle vragen.

Ook als je, om welke reden dan ook, in je zwangerschap onder controle was van de gynaecoloog, kun je ons bellen om je kraambed te komen begeleiden. Wij doen dit heel graag.

Tijdens deze eerste week, is de kraamverzorgster er dagelijks om jullie te ondersteunen bij de verzorging van jullie kindje en natuurlijk van jullie zelf. Zij doet de controles bij moeder en kind en bij twijfel neemt zij direct contact met ons op, zodat we op de hoogte zijn en altijd extra kunnen komen of meedenken.

We komen meerdere keren in de kraamweek bij jullie langs. We zijn altijd in de buurt, dus is het extra nodig dan zijn we er ook. We kijken samen met jullie wat wenselijk is van hoe vaak we langs komen. Op het moment dat we langs komen, beantwoorden we vragen en houden alle controles in de gaten. Samen met jullie en de kraamverzorgster, passen we eventueel een plan aan.

In de eerste week komt ook het consultatiebureau bij jullie langs om de gehoortest te doen en de hielprik screening. Hier kun je meer over lezen onder het kopje praktische info op de home pagina.

Borst of flesvoeding is een eigen keuze en dit zullen we al met jullie bespreken in de zwangerschap. Op het moment dat je borstvoeding geeft en blijkt dat het niet goed loopt of dat je hulp nodig hebt, neem dan contact met Marieke op. Zij is lactatiekundige en kan je gedurende je hele borstvoedingsperiode helpen met alle vragen of problemen. Klik hieronder op de button lactatiekundige voor extra informatie.

Doordat we elkaar na 9 maanden erg goed kennen, vinden wij het geen enkel probleem als je ons na je kraamweek nog belt met vragen of twijfel. Ook als het nodig is kunnen wij langs komen of kom je bij ons langs op de praktijk. Sowieso vinden we het altijd heel fijn om elkaar nog te treffen na 6 weken op nacontrole op de praktijk. Dit om alles nog eens rustig na te bespreken en deze periode samen af te sluiten. Bel ons na een week of 4 om een afspraak te maken.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om bij ons langs te komen voor extra informatie over anticonceptie. Chantal is hierin gespecialiseerd en kan bijvoorbeeld ook spiralen plaatsen en controleren met een echo. Klik hieronder op de button anticonceptie voor meer informatie.

Graag willen we jullie ook wijzen op een hele leuke cursus die je samen met je baby kan volgen vanaf 4 weken, babyreflexologie. Klik voor meer informatie op de button babyreflexologie voor meer informatie.

Scroll to top