Joukje en Ferdinand kregen hun derde kindje, een zoon

Joukje en Ferdinand hadden al twee dochters, en dit voorjaar beviel Joukje van een zoon, nu kan de familienaam toch nog doorgegeven worden!

“Ons gezin is nu echt compleet, maar voor een kraamweek zou ik het zo nog een keer doen.”

In deze rubriek delen wij ervaringen van ouders en hun pasgeboren wondertjes. Deze maand Joukje, die van haar derde kindje beviel.

Zwanger! En toen…?

Feest! We hebben al twee dochters en een derde kindje was meer dan welkom. Vlak voordat we op zomervakantie gingen hebben we een eerste echo gehad. Op vakantie in Limburg hebben we het aan onze dochters verteld (toen 4 en 7 jaar). Die vonden het meteen fantastisch en hoopte op een broertje, zodat papa niet meer de enigste jongen zou zijn thuis. En die wens is uitgekomen!

Hoe is je zwangerschap verlopen?

In het begin had ik totaal geen eetlust en dat was best moeilijk. Bedenk dan maar eens wat je ’s avonds op tafel zet voor het hele gezin. Gelukkig was dat na 3 maanden over en vanaf toen heb ik alles weer ingehaald wat eten betreft, haha. Ik voelde me verder gedurende de zwangerschap prima. Geen enorme kwalen en klachten. Vanaf maand 7 werd het wel zwaarder en was ik erg moe, maar ook dat is niet gek met 2 kinderen thuis. Uiteindelijk heb ik het volgehouden om tot 4 weken voor de uitgerekende datum te blijven werken, des te meer tijd had ik daarna met de kleine man.

Wat vonden jij en je partner van de kraamweek?

Heerlijk! Met de ervaring van 2 kraamweken wist ik wel redelijk wat ik wilde; vooral genieten en even een weekje op blauwe wolken leven. Dat is gelukt. We hadden een fijne kraamhulp die ook genoeg aandacht en liefde voor onze dochters had. Ons zoontje werd op dag 1 van de voorjaarsvakantie geboren dus we konden heerlijk een weekje genieten en wennen van ons gezin van 5. We hebben bewust geen kraamvisite gehad, op familie na natuurlijk en dat is achteraf gezien enorm fijn. Na een weekje was ik weer uit ‘mijn cocoon’ en redde ik me prima thuis. Papa weer aan het werk en de dochters weer naar school. Tijd om samen met zoonlief te genieten, van elkaar, van de rust en van het heerlijke voorjaarszonnetje.

Hoe bevalt jullie nieuwe titel als vader en moeder?

Die titel hadden we natuurlijk al, maar het is wel extra bijzonder dat we nu ook vader en moeder zijn van een zoon. Het voelt als een kers op de taart na 2 dochters. Vooral voor papa is het extra bijzonder, omdat hij een van de weinigen is die de familienaam nog kan doorgeven.

Welke tips wil je nog meegeven aan toekomstige ouders?

Maak je van te voren niet druk om een bevalling; elke bevalling is anders en de baby komt er hoe dan ook uit 😊. Maak tijdens de bevalling en de eerste periode veel foto’s en video’s. Het is zo bijzonder om een bevalling na afloop terug te kijken. En beelden wissen kan altijd nog.
Daarnaast is een kraamweek zo belangrijk voor de hechting met je kindje dat je daar extra van moet genieten. Niet meteen teveel willen. Een kraamweek is maar één week waarin je een goed excuus hebt om jezelf van de rest van de wereld af te sluiten én die week komt nooit meer terug. Ons gezin is nu echt compleet, maar voor een kraamweek zou ik het zo nog een keer doen.

Scroll naar boven