Jamilee en Yanick  kregen na een heftige tijd een zoontje: Joey

Jamilee en Yanick  kregen na een heftige tijd een zoontje: Joey. Hij werd geboren met de meest vredige bevalling die Jamilee zich kon wensen (al had ze dat niet verwacht :-)).

“Na het verlies van mijn vader en broer was bij mij het vertrouwen in een goede afloop ver te zoeken.”

In deze rubriek delen wij ervaringen van ouders en hun pasgeboren wondertjes. Deze maand Jamilee, Yanick en zoontje: Joey

Zwanger! En toen…?

Poeh, er ging van alles door me heen. Vooral veel tranen van geluk, maar ook spanning en ongeloof. Na het verlies van mijn vader en broer was bij mij het vertrouwen in een goede afloop ver te zoeken, dus ik voelde veel angst voor wat er allemaal mis kon gaan. Ook hadden we net een huis gekocht dat we precies de komende 9 maanden gingen verbouwen. Lekker twee bouwprojecten tegelijk, haha.

Hoe is je zwangerschap verlopen?

Fysiek heb ik amper te klagen gehad. In het begin was ik veel moe en in de auto snel misselijk. Tegen het einde van de zwangerschap voelde ik me stijf en sliep ik een stuk slechter, want buikslaper. Ik kon me er wel goed aan overgeven. Luieren in het voorjaarszonnetje kun je wel aan mij overlaten.

Mentaal is het best een achtbaan geweest. Ik vond het moeilijk om te genieten, want ik kon maar niet geloven dat het allemaal goed ging komen. De verbouwing gaf onrust en ik was angstig voor de bevalling. Ook had ik verdriet om het gemis van een opa en oom voor onze kleine.

Toen de verbouwing in week 39 af was, kon ik mijn nesteldrang eindelijk laten gaan. Maar later die week kreeg Yanick Corona en was ik vervolgens ook aan de beurt. We mochten net uit quarantaine toen ik met 40 weken en 3 dagen ging bevallen. Wat een timing.

Wat had je bedacht voor je bevalling en hoe is het uiteindelijk gegaan?

Ik dacht dat alle denkbare complicaties bij mij zouden optreden, mijn bevalling zou uitlopen op een spoedkeizersnede, ik zou veel pijn lijden en ik hield er zelfs rekening mee dat mijn kindje stil geboren zou worden. In alles was ik mij aan het voorbereiden op het ergste, iets wat ik aan het verlies van mijn vader en broer had overgehouden en waarvoor ik al een tijdje in therapie was. Uiteindelijk heeft haptonoom Benina Nijhof uit Baarn me heel goed kunnen helpen en kreeg ik een rooskleuriger beeld van de toekomst. Het gekke is dat ik de meest vredige bevalling heb gehad die ik me kon wensen. Ik heb de eerste 8 uur heel goed thuis met behulp van een fitnessbal weeën op kunnen vangen, vervolgens zijn we naar het ziekenhuis gegaan waar ik in bad ben bevallen. Met het licht gedimd en een wellnessmuziekje op heb ik mijn bevalling tussen de weeën door zelfs als relaxed ervaren en kijk ik er met een positief gevoel op terug. Wie had dat gedacht! En ik denk dat zowel Marieke, Yanick als ik nooit zullen vergeten dat ik tijdens een opkomende perswee kopje onder ging omdat Yanick was afgeleid toen hij een eerste blik op Joey kon werpen, hahaha.

Wat vonden jij en je partner van de kraamweek?

We kregen Thea als kraamhulp, ze voelde als een moederfiguur en heeft ons een hele fijne kickstart voor het ouderschap gegeven. Het Geboortecentrum heeft daarin goed met onze wensen rekening kunnen houden. Sowieso heb ik mij tijdens mijn zwangerschap goed gehoord gevoeld, we zijn zo ontzettend fijn begeleid!

Hoe bevalt jullie nieuwe titel als vader en moeder?

En of dat bevalt. Het was onze allergrootste wens om ouders te worden, en die is uitgekomen. Van het meest vrolijke en lieve kereltje van de wereld! Na 4 maanden voelt het nog steeds alsof ik rondzweef van geluk. Ondanks de pittige nachten, want Joey is veel te druk met lachen en de wereld ontdekken, dus naar bed gaan is niet zijn ding.

Welke tips wil je nog meegeven aan toekomstige ouders?

Ik heb zelf aan Centering Pregnancy meegedaan en dat zou ik ook echt willen aanraden. Het was heel fijn om ervaringen te delen, het was enorm gezellig, en met veel meiden is er nog steeds contact.
Het boek ‘Ik ga relaxed bevallen’ vond ik ook hele fijne en heldere voorbereiding op de bevalling.

En, deze is voor mezelf nog steeds van toepassing: probeer niet te ver vooruit te kijken en plannen. Je merkt vaak op het moment zelf pas wat je precies nodig hebt, en dan zijn er altijd mogelijkheden. Sowieso kunnen dingen opeens totaal anders lopen dan je dacht.

Verder: blijf goed naar je lijf luisteren. Ik ben nog steeds erg blij dat ik mijn angsten heb aangepakt met haptotherapie, want die had ik echt niet op mijn kindje over willen brengen.

Hoe zijn jullie bij ons onder zorg gekomen? En zou je ons aanbevelen aan anderen toekomstige ouders?

Het Geboortecentrum zit op een hele mooie centrale plek in Baarn, dus we waren er al mee bekend. Vanaf het allereerste telefoontje hebben Marieke en Renske ons vertrouwen gegeven en we hebben ook heel erg veel gelachen. Ik mis ze nog steeds en ik vertel aan iedereen dat het zo ontzettend fijn is geweest allemaal!

 

Scroll naar boven