Coronamaatregelen

De maatregelen die het kabinet heeft opgesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft ook consequenties voor de zorg die wij jullie bieden. Samen met alle verloskundigenpraktijken in onze regio zijn hier afspraken over gemaakt. Hieronder zetten we ze kort op een rijtje.

Heb je klachten als verkoudheid, hoesten en/of keelpijn, hebben huisgenoten koorts en heb je een afspraak met ons? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk, zodat we samen kunnen kijken naar een passende oplossing voor de geplande controle.


Hieronder de maatregelen die aangescherpt zijn:

  • Iedereen die zich in de praktijk begeeft draagt een mondkapje vanaf binnenkomst. Neem daarom altijd een mondkapje mee als je naar de praktijk komt.
  • Kom zoveel mogelijk alleen. Partners zijn, indien ze geen klachten hebben, nog steeds welkom bij de echo’s. Voor de overige controles vragen we je zoveel mogelijk alleen te komen.
  • Volwassenen niet behorend bij je eigen huishouden verzoeken we om niet mee naar de praktijk te komen.
  • Ondanks dat we weten dat het soms erg lastig is, willen we jullie vragen geen kinderen meer mee te nemen naar de controles.
  • Bij bevallingen zullen wij jullie begeleiden en bijstaan zoals jullie dat van ons gewend zijn. Helaas zullen wij daarbij dan wel een mondkapje/face shield moeten dragen.
  • Wij zullen in de kraamperiode 2x bij jullie langs komen. De overige contactmomenten zullen telefonisch plaatsvinden. Indien noodzakelijk komen we natuurlijk vaker langs.
  • Tijdens de bezoekjes zullen we, indien we de 1,5 meter niet kunnen waarborgen, laagdrempelig een mondkapje/face shield dragen.

Voor vragen, zorgen of advies kunnen jullie ons direct benaderen, zoals altijd!

Scroll naar boven