Moeders voor moeders

Wist je dat in Nederland maar liefst één op de zes stellen te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen? Waarschijnlijk ken je in je omgeving ook voorbeelden daarvan. En weet je ook dat dit vaak veel verdriet met zich meebrengt. Moeders voor Moeders wil deze wensouders graag helpen. Hiervoor zamelt Moeders voor Moeders urine in van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het HCG-hormoon gewonnen. Van dit hormoon worden geneesmiddelen gemaakt die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Ik geef

“Ik zag van heel dichtbij wat het met je doet als zwanger worden niet lukt. Mijn zus wilde dolgraag een kind maar een zwangerschap bleef uit. En dat gaf enorm veel verdriet. Gelukkig heeft ze inmiddels via ICSI een prachtige dochter gekregen. Een mooiere reden om mee te doen met Moeders voor Moeders is er volgens mij niet.”

Ik krijg

“Na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap op mijn 25e was ik verminderd vruchtbaar. Een klap voor mij en mijn vriend Marcel. We wilden zo ontzettend graag een gezinnetje stichten. Zou dat gaan lukken? We gingen de medische molen in. En de behandelingen waren niet altijd makkelijk. Ik vond ze zelfs erg zwaar. Maar wat heb ik het er graag voor over gehad. Want ik zit nu met mijn dochter Jasmijn op schoot in de tuin. Hulde en dank aan alle ‘Moeders voor Moeders-moeders’!”

Ben je (net) zwanger? Doe dan mee, want het is uiterst belangrijk dat de urine voor de inzameling verkregen wordt. Meer informatie vind je op de website: www.moedersvoormoeders.nl.