De eerste afspraak

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, mag je je aanmelden voor een eerste afspraak. Dit kan telefonisch of via het "online aanmeldformulier".  Als je telefonisch de afspraak maakt, zullen we een aantal vragen aan je stellen, zoals; 

  • Wat is je naam?
  • Wat is je adres?
  • Wat is je telefoonnummer?
  • Wat is je geboortedatum?
  • Hoelang ben je nu zwanger of wat was de eerste dag van je laatste menstruatie? 

Waarschijnlijk heb je zelf ook een aantal vragen. Natuurlijk mag  je deze vragen gelijk aan ons stellen.

Na het maken van de eerste afspraak krijg je van ons een bevestigingsmail toegestuurd. In deze mail is oa informatie te lezen over de echo's die wij maken. Ook krijg je informatie over Moeders voor Moeders en alvast voedingsadviezen.  

De eerst afspraak bij ons op de praktijk wordt gemaakt als je ongeveer 8 weken zwanger bent. Deze controle duurt langer dan een normale controle, ongeveer 40 tot 45 minuten. Dit komt omdat we de eerste controle veel vragen stellen, met betrekking tot je gezondheid en die van je partner, of er ziekten in de familie voorkomen, hoe eventuele vorige zwangerschappen/bevallingen zijn verlopen, enz. Tijdens deze controle meten we ook je bloeddruk.  Bij deze afspraak kunnen we helaas nog niet naar het hartje luisteren, dit kan pas vanaf 12 wkn zwangerschapsduur. Wel bieden we je de mogelijkheid om een echo te laten maken. Lees hiervoor ook het stukje optionele echo.

Tijdens deze eerste afspraak  krijgt je een boekje met daarin formulier voor het standaard bloedonderzoek (bloedgroep, rhesusfactor D en c, Hb, MCV, lues, hepatitis, irregulaire antistoffen, rubella en HIV). Je kunt het laten prikken op het lab van ziekenhuis het Meander Medisch Centrum in Baarn. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken. Is de uitslag goed, dan hoor je de uitslag de eerst volgende keer dan je bij ons op controle komt. Is er iets bijzonders met de uitslag aan de hand, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Neem voor de eerste controle je verzekeringsbewijs + legitimatie mee! 

 

De eerste echo

Niet alle echo's worden vergoed door de verzekering. Standaard krijg je in je zwangerschap 2 echo's: de termijnecho (tussen 10-12 wk) en de liggingsecho (36 weken).
Maar wil je bij je eerste afspraak ook een echo, dan kan dat zeker! Wil je over deze optionele echo meer informatie, klik dan HIER.