Borstvoeding

Borstvoeding is de meest geschikte voeding voor je baby. Het is gratis, altijd goed van temperatuur, altijd bij de hand en heeft altijd de juiste samenstelling. Bovendien bevat borstvoeding antistoffen die je baby beschermen tegen ziektes en allergieën. Dit wil niet zeggen dat je baby nooit ziek zal worden als je borstvoeding geeft, maar bij borstgevoede baby’s komen bijvoorbeeld minder allergieën en middenoorontstekingen voor dan bij baby’s die vanaf de geboorte kunstvoeding hebben gekregen.

Ook voor de moeder zijn er voordelen. Na de bevalling zal ze minder bloed verliezen als de baby direct aangelegd wordt en wordt de placenta sneller geboren. Ook zal de baarmoeder sneller weer de normale grootte hebben. Het vet dat je op de buik en heupen hebt verzameld tijdens de zwangerschap, verdwijnt door borstvoeding te geven. Het is een fabeltje dat je slappere borsten krijgt van het geven van borstvoeding.

 Door de baby zelf te voeden komt er een rustgevend hormoon vrij. Dit maakt dat je zelfs als je nachten onderbroken worden door nachtvoedingen toch beter slaapt. Ook overdag ben je door zelf te voeden in de gelegenheid om ook zelf uit te rusten.

Na langdurig en intensief onderzoek is er reden om aan te nemen dat moeders die hun baby langdurig zelf hebben gevoed minder kans hebben op borstkanker of kanker aan de baarmoeder. Maar het allerbelangrijkste is dat borstvoeding een unieke manier is om voor je kindje te zorgen. Het is iets wat je alleen zelf kunt doen en geeft een periode van rust en intimiteit die niemand je meer af kan nemen. Geniet dus van deze periode zolang je er zelf en/of de baby plezier aan beleeft.

Het is verstandig om je in je zwangerschap voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Borstvoeding is iets natuurlijks, maar niet vanzelfsprekend dat het gelijk goed zal gaan. Een goede voorbereiding geeft je meer kans dat de borstvoedingsperiode een succes gaat worden.

 Hieronder zie je een aantal sites staan over borstvoeding:

Flesvoeding

Als je om medische of persoonlijke redenen geen borstvoeding gaat geven, of als borstvoeding ondanks goede begeleiding niet lukt, is flesvoeding een goed alternatief. Er zijn veel verschillende soorten flesvoeding op de markt. Wil je meer informatie, dan horen wij het graag van je.